2 Mart 2009 Pazartesi

ÇİKOLATALI PUDİNG

Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir
3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker1/4 su bardağı su1 su bardağı krema3 su bardağı süt1/4 su bardağı mısır nişastası2 yumurta1,5 tatlı kaşığı vanilya1/4 tatlı kaşığı tuz60gr bitter çikolata
Hazırlanması:
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayınYarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın Üzerlerine karamelli pudingi dökün Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder