malzemeler:12 taze kırmızı erik, ikiye bölünmüş ve çekirdeği çıkarılmış75g toz şekertereyağı
üzeri için:100g tereyağı100gtoz şeker1 limon rendesi1 portakal rendesitarçın (isteğe bağlı)2 çırpılmış yumurta225g un2 yemek kaşığı süt1 yemek kaşığı pudra şekeri
yanına krem şanti veya ev yapımı krema
yapılışı:
1. fırını 180C’ye ısıtın. tereyağını geniş bir tavada eritin. köpürmeye başlayınca erikleri ekleyip 1-2 dakika karıştırın. şekeri ekleyin. bir kaç dakika daha pişirip 4 yemek kaşığı su ekleyin. erikleri borcam’a aktarın. tavada kalan şerbeti üzerlerine dökün. soğumaya bırakın.
2. üzeri için; tereyağını ve şekeri karıştırın. limon ve portakal rendesi ile isterseniz tarçını ekleyin. yumurtaları kaseye kırın ve hepsi eklenene kadar yavaş yavaş karıştırın. unu ve sütü ekleyin.
3. borcamınkenarlarını yağlayın. eriklerin üstüne kaşıkla dökün. pudra şekeri serpin.
4. fırında 55-60 dk. pişirin. bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. pişmediğini düşünüyorsanız 10-15 dk. daha pişirin.
5. Krem şanti veya ev kreması ile servis yapın.
2 Mart 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder